Ducijev nastup na TV Palma Plus, Maj 2006.

19. јануара 2008. at 03:40 11 коментара

U Maju 2006-te godine Duci je bio gost na televiziji „Palma Plus“ u emisiji „Pitanja i odgovori“. Urednik i voditelj emisije je Olivera Miletović.

Što se mene tiče, ovo je jedna od najtemeljnijih kritika i razobličavanje iluzija nekog „rajskog“ života u Evropi i Americi koja se non-stop propagira ovde, i tako zaluđuje, pre svega mlad svet, da će „tamo“ naći sreću, srećnu budućnost i bolji život. Nadalje, Duci kritikuje Čomskog kao intelektualca, posebno ukazujući na Čomskove stavove o Kosovu i Metohiji. Čućete i Ducijeve stavove o našoj tzv. „demokratskoj opoziciji“ i mnogo toga što će delovati otrežnjavajuće običnom čoveku zaluđenog agresivnim medijskim propagandama, i tako mu pomoći da počne kritički da razmišlja, i da ponovo postane ono što on zaista jeste, ono što ga i čini čovekom, da postane misleće biće, a ne robot…

Link za video na http://www.youtube.com
Video prilog možete skinuti prateći ovo uputstvo.

Advertisements

Entry filed under: 20. Video prilozi sa Ducijevim nastupima.

Sitemap in English and other languages Ljubodrag Simonovic on New World Order, Chomsky, Kosovo,Middle East…

11 коментара

 • 1. Ivan  |  28. јануара 2008. у 05:16

  Odgledao sam film, dobar je. Malo je preterao za Divca, jedino se u tome ne slazem sa njim, jer mislim da je on covek bez ijedne mrlje na
  sebi.
  Steta je sto nema vise ovakvih ljudi…

 • 2. Nebojša  |  28. јануара 2008. у 12:30

  Ok, Ivane, to je tvoj lični stav što se tiče Divca…

  Ali ja mislim da je Duci tačno procenio Divca. Možda Divac nema nikakve mrlje u privatnom životu, ali on je slavni sportista, javna ličnost, i kao takav predstavlja Srbiju svuda u svetu i treba da bude odgovoran,da vodi računa o svojim postupcima, jer se danas manipulacija Novog Svetskog poretka odvija pre svega u psihološkoj ravni,tako da treba voditi računa o tim finesama kad si repezent jedne zemlje i kada tvrdiš za sebe da si patriota.

  Čim je Divac ušo u „kuću slavnih“ po kriterijauma SAD-a kao „udarne igle“ Novog Svetskog poretka i sveuništavajućeg kapitalizma, to pokazuje njegovu lojalnost toj destruktivnoj ideologiji. Čak da on i ne misli tako, on treba da bude dovojno inteligentan i da shvati da ga na taj način koriste u političke svrhe, što i nije teško ukapirati.

  Drugo, ono što kaže Duci, ima toliko kvalitetnih ljudi u svim domenima koji krtitikuju politiku SAD-a, i zašto njh ne uvste u kuću slavnih po kvalitetima svog doprinosa u onome što su radili, i tako da pokažu veći stepen demokratije.
  Pa naravno da neće,njima trebaju podanici…

  Divac ima po meni još jednu mrlju,učestvovao je u privatizaciji „Knjaza Miloša“, a po zakonu o Privatizaciji ( član 3.,tačka 4.) :“(4) Predmet privatizacije ne mogu biti prirodna bogatstva i dobra u opštoj upotrebi, kao dobra od opšteg interesa.“

  Da je istinski patriota,trebao je da kaže:„Čekajte bre ljudi,zašto privatizujete mineralne vode kad po zakonu o Privatizaciji to nesme da se radi (!) i sl.“, a on je još učestvovao u tome i na indirektan način podržava bezakonje.
  Kada se zna da je kriza pijaćih voda nešto što će čovečanstvu biti najveći problem, onda je ova Divčeva „mrlja“ uočljiva….
  Ne može sada da se kaže: „E..on nije znao to“, jer čak i da nema tog zakona,logika stvari ukazuje na sve…

  Ne može neko da se busa u prsa: „Ja sam Srbin, ja sam patriota“, a da svojim postupcima indirektno podržava ovu pljačkašku privatizaciju koja će najviše koštati običnog čoveka i Srbiju.

  U ovim suštinskim finesama se vidi ko je ko.

  Istina je potpuna samo onda kada je potpuna, i ogoljena, nema polovične istine…
  A da se ta istina uoči, „najopasnije“ je emotivno vezivanje za jedne delove čovekove ličnosti, a zanemarivati druge delove, koje su njegovo „ogledalo“…

  Nadam se Ivane,da nećeš pogrešno shvatiti moje stavove…

 • 3. Ivan  |  30. јануара 2008. у 23:50

  Nisam te pogresno shvatio, ali i dalje moje misljenje prema Divcu ostaje nepromenjeno. Koliko se secam Divac se u sred USA borio protiv bombardovanja Srbije

  A knjigu cu naruciti i sa zadovoljstvom procitati.

 • 4. Nebojša  |  3. фебруара 2008. у 17:11

  Da,Ivane..borio se,ali… evo koristim priliku da ukažem i na treću Divčevu „mrlju“,pored one dve što sam prethodno pomenuo..

  Ti kažeš:

  Koliko se secam Divac se u sred USA borio protiv bombardovanja Srbije

  Ajde malo da analizirama,da uporedimo Ducijev bunt i Divčev, pa da vidimo ko je pravi borac.

  Duci se u sred mesta gde se održavala Olimpijada 1972 god. borio za osnovna ljudskaka prava i dostojanstvo ,da te poštuju ko čoveka, i na tvoje pravo da ne igraš protiv dopingovanih,a da se to ne sankcioniše i kazni,što je MOK i imao u svom pravilniku!A ne sad,da to u pravilniku imaš,a kad se desi afera sa dopingom,ti to progledaš kroz prste,pa sad kao „nema veze,šalili smo se,kaznićemo nekog drugi put“!??

  Pa čemu onda pravilnici i zakoni ako se ne poštuju i prekršioci ne sankcionišu ,a pogotovu kada se radi o Svetskoj Olimpijskoj Organizaciju,kao što je MOK koja iz sveg glasa i promoviše tu „svetlu olimpijsku povelju“!?

  Ali, kako se Duci sam samcit,borio protiv tog bezakonja i nemorala?

  Borio se i rečima i delima…!!!

  U znak protesta i bunta otišo je i napustio Olimpijadu,izgubivši time sve (!), sjajnu predstojeću karijeru u NBA ligi i brdo para koje bi pokupio igrajući košarku u NBA,i sve što to dalje vuče.On je sve to žrvovao,zarad istine i dostojanstva samoga sebe, ali i svakog ljudskog bića na planeti,jer je u tom momentu on bio reprezent odbrane elementarne časti,poštenja,morala..što je „kamen temeljac“ svakog zdravog društva!Ako se to ne poštuje,onda nije „problem“ doći do krajnjeg stadijuma…ratova!

  Znači Duci je žrtvovao sve,a da ne pričam da nije mogao preko trideset godina da nađe posao,jer „mnogo priča“,a zbog svih tih muka je i zdravlje narušio..!

  Zar misliš da Duci nije mogao da samo rečima protestvuje protiv dopinga,ali da se pomiri sa tim i da nastavi da igra…?

  Mogao bi naravno,ali to ne bi bio on i osnovni postulati za koje se on celog života bori,ali i živi to !!!
  U tome je cela suština i čistota njegovog bunta!
  A pazi,tada nije bilo nikakvih ratova kod nas..!

  Razmotrimo sad malu tu Divčevu „borbu“ u kontekstu Ducijeve borbe…

  Uredu,nije to tako loše što je činio tamo,ali bunt je samo tada pravi i istinski bunt ,kada je besprekorno moralno i etički čist !!

  I kada si spreman da zbog takvog bunta i borbe podneseš i trpiš posledice svega toga!
  Možda nećeš uvek da trpiš posledice,ali ako nisi spreman na tu žrvu,onda od bunta nema ni „b“!

  Divac se u tamošnjim medijima bunio protiv te agresije USA na našu zemlju poput „mekice“. To je bio odbrambeno-opravdajući stav…da mi nismo agresori,da nije tačno da je na Kosovu humanmitarna katastrofa,da Ameri neznaju pravui istinu itd…

  Oni to tamo dopuštaju,možeš tako da pričaš,to je „predstava“ koja treba da simulira nekakvu „demokratičnost“…jer ne ugožava „njihovu istinu“!!
  Ali zašto se Divac nije borio na pravi način i da Američkoj javnosti putem medija ukaže na suštinsku poentu!

  Težište istine je potpuno na drugoj strani

  Divac je trebao da priča…da je njihova zemlja USA,pravi agresor,da je napala našu zemlju bez odobrenja UN-a!!Da je sve to prekršilo 19 članica NATO uključujući i USTAV-e svojih zemalja, da ne šalju svoje vojnike van zemalja koje su članice NATO.Da je sve to protivno medunarodnom pravu i da USA treba da bude kažnjena!Jer vrši zločin i nasilje nad međunarodnim pravom i da treba da snosi sve posledece za sve civilne i materjalne žrtve koje nam je nanela! A i za uništavanje životne sredine,jer su eko-posledoce toga dugoročne!

  Trebao je da kaže:“U kom tom međunarodnom pravnom aktu,USA ima „diskreciono pravo“ da nešto samostalno procenjuje,da li se negde tamo dešava nekakva „humanitarna katasrofa“ ili ne,pa da samostalno postupa,van UN-a !??“

  Eto, da je tako govorio,da je pokupio porodicu i da se vrati u svoju zemljn,to bi bio pravi potez istinskog i pravog patriote i borca za istinu i pravdu, i za svoju zemlju!!

  Trebao je da ih „šutne“ (medijski) i da demonstrativno napusti USA sa porodicom!

  Ali,on je tamo nastavio da igra košarku,u zemlji koja je napala njegovu zemlju i koja je pravi agresor!Taj agresor je ubijao žene,decu,civile, a čovek nastavlja da igra košarku tamo!??
  Znači,njemu njihove pare ne „smrde“,već su mu „slatke“!

  A budi siguran,da je Divac postupio kao što sam reko,da ne bi osiromašio,imao bi on od čega da živi…!
  A ako mi neko kaže opravdavajući Divca time „da smo tamo trebali da imamo svog čoveka“ koji će da im ukazuje na ovo,ono,to je smešno,to bi samo bilo po „dozvoljenom scenariju“,a ne potpuno,iskreni i do srži čisto i moralno,što bi uzdrmalo Američko javno mnjenje tamo gde treba!
  Naravno,tako bi se rekla prava srž istine oko bombardovanja Jugoslavije.

  Hajde da se još malo udubimo u suštinu te situacije…

  Pa zamisli šta bi uradio Duci da je bio na Divčevom mestu??

  Pa ja mislim da bi se figurativno rečeno,čovek u skok-šutu za tricu, momentalno okrenuo na suprotnu stranu,spustio na zemlju,bacio bi dres,reko bi medijima šta ima da kaže,i momentalno bi se vratio u svoju zemlju…!

 • 5. Miloš  |  18. марта 2008. у 22:02

  Podržavam u potpunosti!

  Zato je Duci jedan, ili barem jedan na milione i milione ćutljivih i „pobožnih“, ćutljivih a ugnjetenih, ćutljivih a minimalno korumpiranih da ćute i održavaju status quo.

  Zato je Duci retkost.

  Zato je Duci izgubio zdravlje, nerve, strpljenje… Ko decenijama pokušava da objasni očigledno – a ne uspeva, taj je ili sam lud, ili je svet lud, ili je svet lud a on će sam da izludi. Mislim da je Duci sam i da je normalan, a da je svet nenormalan, tj. napravljen nenormalnim, tj. vode ga i prema sebi uobličavaju moćni i pohlepni.

  Zato će svet komotno reći da je Duci taj koji je nenormalan, a samo ponekad će ga puštati da priča, da ga gledaju kao ludaka, da ga puštaju kao klovna i nemušto šalju poruke jedni drugima i nama koji smo obična ljudska poslušna stoka … da tako prolazi svako ko se drzne da drugačije i samostalno misli; „poludeće svako ko nam se suprotstavi i biće izgnanik iz ljudske zajednice, baš kao ovaj gubitnik i klovn koji je te 1972. godine napustio ljudsku – a ustvari kapitalističku – zajednicu i sve što mu je ona mogla materijalno pružiti (kao platu za učešće u pravljenju večitog šoua u kapitalističkom američkom poimanju života); pogledajte ga sad: jadan, bedan, sa izlizanom pričom koju niko ne sluša, i knjigama koje niko ne kupuje!“

  To je poruka koju emituju mediji kada „Duci igra“; kao kada cirkus gostuje u selu.

  Nažalost, Duci je u pravu, a da je to tako imamo i imaćemo prilike da se uverimo. Žalosno je to što smo u stanju da primetimo samo one promene koje su skokovite, dočim kontinualne i tihe – premda ogromne – neprimetno klize i menjaju nam živote i budućnost naših nerođenih potomaka.
  Kada uskoro shvatimo da se ratovi vode za kap čiste vode ili za kap vode uopšte, da voda nije samo za piće već i za navodnjavanje, da se klima menja, da se borba vodi oko energetskih izvorišta, da nas je premnogo na planeti i da neko mora da „ode“ (procena panela UN je da je 3 milijarde optimum, 3,5 milijardi maksimum koji eko-sistem planete može da izdrži)… kada to sve shvatimo – verovatno ćemo uveliko biti na putu sa kojeg za većinu neće biti povratka.

  Zaboravili smo šta znači verovati i boriti se za ideale.
  Zaboravili smo šta su to ratovi za slobodu i šta znači biti porobljen.
  Zaboravili smo da se politička elita vodi ogoljenim interesima sopstvene klase, a da većina čovečanstva i planete u tu kategoriju po definiciji ne potpada.
  Zaboravili smo da postavljamo pitanja; počeli smo slepo da ponavljamo, kao kokoške…

  Uskoro ćemo ući u NATO pa ćemo i mi da napadamo Irak, mašala! Irak, Iran, Koreju,… Ma koga je briga, daj samo da se otima!

  Duci je u pravu, ali je sam i usamljen na tom putu. Pitam se kako je bilo sve te godine, kako izgleda takav život. Pitam se da li bih se plašio hoću li umreti od gladi, sam i odbačen od svih, kao kakav ludak daleko od sanatorijuma u kojem se leči samo najjačim opijatima i gde je jedina mantra: „Verujem i biću miran!“.

  Da li bih se plašio da ću biti gladan i žedan, ostavljen i sam?
  Da li je to san koji je Duci proživljavao sve ove godine?

 • 6. Nebojša  |  18. марта 2008. у 23:08

  Prijatelju,

  Duci je iscrpljen,umoran,ali mu je duh večito mlad i poletan,i Duci nije sam na svom putu…!

  Da je sam,ljudi ne bi mogli da gledaju njegove TV nastupe i intrvjue na radiju.

  Zar misliš da ovo što može da se ovde svakoga dana gleda,dostupno je 24h. dnevno, da bi to prikazivao RTS,ili bezvezni TV Pink…?!

  Počeli su ljudi da se okupljaju oko njega i da mu pomažu…

  Evo,moja malenkost radi blog,Igor radi na izradi titlova na Engleskom,mladi i poletni Stefan iz Paraćina širi vesti o Ducijevim Tv nastupima,i salje ljude na Ducijev blog da čitaju tekstove,slušaju audio klipove,i gledaju video prezenracije.

  Ima ih još…

  Stvar se polako pokreće,tako to ide,mic-po-mic,ljudi su dugo živeli u „mraku“,ali akcija je pokrenuta,jer internet je moćno sredstvo za probijanje medijskih blokada…

 • 7. Lola  |  9. априла 2008. у 20:44

  pozdrav! poslala sam adresu ovog bloga na 20ak emailova (medju njima ima nekoliko Rusa, mojih prijatelja) i vec mi se par njih zahvalilo..puno vam hvala i veliki pozdrav za sve vas!

 • 8. Nebojša  |  9. априла 2008. у 22:03

  Pozdrav Lola,

  Hvala i vama Lola mnogo za ono što ste učunili za Ducija,da se širi njegovo delo i reč širom sveta uz pomoć njegovog bloga.

  Hvala vam jioš jednom i veliki pozdrav za vas!

 • 9. Sally  |  22. децембра 2008. у 11:29

  Pobogu, čovek dosta pogađa u metu ali koja je ovo pobrkotina u vezi Vojislava Koštunice? Stavlja ga u pogrešno društvo sa Tadićem, Dinkićem i sličnima. Tu poprilično greši, ili ga po inerciji trpu u gomilu zato što je bio eksponent 5. oktobra.

 • 10. Nebojša  |  22. децембра 2008. у 13:41

  Vi mora da ste član ili simpatizer DSS-a kad tako pričate.Međutim, moraću da vas podsetim na jednu veoma bitu činjenicu.Kada je Koštunica došao na vlast sa svojim DSS-om, narodu je obećao sledeće:reviziju pljačkaške i kriminalne privatizacije koju je sprovodio DS!

  Kao premijer, ne da to nije ni učinio,pokrenuo i inicirao,već su pet ministra iz tadašnje Vlade Srbije,koji su bili iz njegove stranke, radili na kriminalnoj i pljačkaškoj privatizaciji RTB Bora!
  U pitanju je bila sramna prodaja RTB Bora jednoj maloj i sumnjivoj firmi iz Rumunije:“Kuprum“, koja je kao kompanija dvadesetak puta manji od RTB Bora.To se nije ni krilo,to se iz aviona videlo,jer „Kuprum“ nije ni imao para da Kupi RTB Bor,već je hteo da založi imovinu RTB Bora kod jedne banke,da na kontu toga uzme kredit,i tako kupi RTB Bor!?

  Tako mogu da kupim RTB Bor i ja,i vi,svako…

  Dakle…ništa nije bilo prikrivano,a o tome vi i ostali nešto više možete saznati iz serijala članaka sa mog bloga,jer ja sam iz Bora i do detalja sam upoznat sa time.Kliknite na sledeći link da pročitate serijal tekstova:
  Kriminalna i nezakonita privatizacija RTB Bora
  Taj kriminalni pokušaj otimačine RTB Bora u neviđenoj farsi od privatizacije,vodilo je sledećih pet ministara iz Koštuničine vlade i stranke:

  1. Radomir Naumov-ministar rudarstva i energetike;
  2. Predrag Bubalo-ministar trgovine;
  3. Slobodan Lalović-ministar rada,zapošljavanja i socijalne politike;
  4. Milam Parivodić-ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom;
  5. Aleksandar Popović-ministar ekologije.

  Nešto od toga možete saznati sa ovog video klipa:RTB Bor prodat Kuprumu,a izdvojio bih ovaj isečak gde sam istakao ono što se i videlo na prethodnom,da ministar Parivodić pojma nema o ugovoru koji je potpisam sa Kuprumom,jer eto, čovek nije dobio honorar,a overava privatizaciju RTB Bora!Izgleda da mu visoka plata i razne apanaže nisu dovoljne,već treba i honorar…!?
  Čini se da su ljudi iz DSS-a kao i Koštunica,tradicionalno „neobavešterni“ oko svega šta se događa u Srbiji,a njihov premijer i stranka su tada vladali Srbijom.
  Osim toga,Koštuničina Vlada je zabranila da se ugovor o kupoprodaji RTB Bora da na kompletni uvid jednoj zainteresovanoj strani,radničkoj,odnosno da ga uruči Sindikatu koji zastupa radnike Bora!?

  Ovakve bljuvotine i sramne stvari samo se mogu događati kod nas…

  Koštunica je prvi otpočeo sramnu koaliciju sa SPS-om, da bi imao vlast,protiv čijeg režima je narod i ustao i srušio ga.
  Pa jer smo se zbog toga borili,a ovaj samo misli na vlast!
  I na kraju da kažem i ovo,posle velikog protesta radnika RTB Bora na petlji,lično je ministar Bubalo obećao investiciju države u RTB Bor od 30 miliona evra.
  Ali…to je bila laž,to nije urađeno,a radnici su po ko zna koji put bili obmanuti i prevareni…!

  Eto,prosudite sad da li je ovo neka pobrkotina oko Koštunice,ili ne…?

  Pozdrav.

 • 11. Stefan  |  22. децембра 2008. у 14:08

  Sally hvala što ste se javili…
  Duci kritikuje politički cirkus, politiku koja se pretvorila u robu,a javnost u tržište za plasiranje te robe. Mi postajemo konzumenti i opredeljujemo se za neku od kapitalističkih destruktivnih opcija koje vode uništenju. Sa Koštunicom je 2000. godine srušena sociajalna država. Koštuničin koalicioni partner je Velja Ilić, prototip savremenog političkog klovna…

  Koštunica je u međuvremenu promenio ulogu.Stvorila se iluzorna borba između stranaka, gde su, zapravo, identični ljudi i opozicija i vlast…

  Duci se zalaže za tzv. humanističku inteliginciju koja treba slobodarskom borbom da se bori za strateške interese našeg naroda. Citiraću njegove završne reči iz „Manifesta egzistencijalnog humanizma“

  „Ne radi se o stvaranju svojevrsne intelektualne „elite“ koja će proglasiti sebe za „savest“ čovečanstva i na taj način postati od „običnih“ ljudi otuđena grupacija, već o ljudima koji su svesni destruktivne prirode kapitalizma i koji su spremni da svoj život posvete borbi za očuvanje života i za slobodu čovečanstva. Istinska humanistička inteligencija treba da osvetli put koji vodi u budućnost. Sa sve dramatičnijom egzistencijalnom krizom koju kapitalizam stvara ona treba da postane svetionik koji će svetliti sve jačim sjajem kako mrak koji stvara kapitalizam postaje sve gušći. Prometejski princip postao je osnovni egzistencijalni princip. Zato je od prvorazrednog značaja ne praviti kompromise i ne prilagođavati se trenutnoj političkoj situaciji. Kompromis znači gubitak sposobnosti stvaranja svetlosti – bez koje će čovečanstvo nestati u mraku destruktivnog kapitalističkog ništavila.“

  pozdrav.


Mapa sajta na srpskom

srbski
Klikom na donji link, imate pregledno sve na jednom mestu: Ducijeve tekstove, video i audio priloge, razne informacije:
http://wp.me/p6c8V-B7

Sitemap in english

eng
By clicking on the link below, you can find all in one place: Duci's articles, video and audio attachments, a variety of information in english and other languages:
http://wp.me/p6c8V-Bu

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se prijavili na ovaj blog i primali obaveštenja o novim člancima preko e-pošte. Posle unosa kliknite na "Prijavi me!"

Придружите се 1.024 других пратиоца

Категорије

Архива

Хероји победе над фашизмом

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

The heroes of the victory over fascism

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

Европска будућност балканских народа

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

The European future of the Balkan peoples

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

JOIN US! NATO

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

Претплата / Subscribe

Банер за блог Љубодрага Симоновића Дуција

Problemi sa slikom će biti otklonjeni

Дуцијеве књиге


%d bloggers like this: