Ducijeva veličanstvena tribina u Paraćinu 1996.

13. децембра 2008. at 15:35 4 коментара

Link ka video klipu na http://www.youtube.com
Video prilog možete skinuti prateći ovo uputstvo.

U Maju 1996-te Duci je u Paraćinu imao tribinu.
Tema tribine je bila:“Olimpizam i novi svetski poredak“.

Duci priča da čitav Olimpijski pokret počiva na laži,a to je da je osnivač Olimpijskog pokreta i „veliki humanista“ Pjer De Kuberten rekao :“Važno je učestvovati,a ne pobediti“ što je notorna laž,jer je to pre njega još 1908-me povodom Olimpijade u Londonu, rekao jedan Pensilvanijski biskup,a par godina kasnije, Kuberten je te reči prisvojio za sebe.

Kad je reč o Kubertenu, Fransuskom aristokrati,važno je znati sledeće zapanjujuće činjenice o njemu:

 • Kuberten je sva svoja dela na oko 60.000 stranica zaveštao Hitleru i tražio je od nacista da budu čuvari njegove Olimpijske ideje…!??
 • Po svojim stavovima prema ženama,vidi se da je Kuberten bio psihopata koji je mrzeo žene,jer je za njih govorio:“…žena koja prvo razmišlja,pa onda oseća,ona nije samo nenormalna,ona je monstruozna…!??“

Eto,to je taj „veliki humanista“ Olimpijskog pokreta i „ikona“ dvadesetog veka kako ga lažno svet predstavlja,i o tome svet ćuti,a sve se to može saznati kada se čitaju Kubertenovi spisi,koje niko živ nije javno objavio,osim Hitlera!
Zatim, niko ne govori da su vođe Međunarodnog Olimpijskog Komiteta:Pierre de Couberten,Henri de Bailet-Latour,Sigfrid Edstrom,Avery Brundage,Huan Antonio Samaran, bili nacisti!

Godine 1965-te organizovan je sastanak Međunarodnog Olimpijskog Komiteta (MOK) kome je predsedavao fašistički diktator Franko.Franko je održao govor,članovi MOK-a su ga saslušali i aplaudirali mu posle održanog govora!

Naravno,sama tema Ducijeve besede bila je samo inicijalna kapisla da Duci u izvanrednom nastupu iznese mnogu dublju i radikalniju kritiku o razarajućem duhu kapitalizma koji je glavna pretnja čovečanstvu i opstanku kako prirode tako i čoveka,jer sve se sada odvija u psihološkoj ravni,sport je tu samo opijum i duhovna droga za potčinjene idiotizovane mase,da bi se promovisala glavna sveuništavajuća Socijal-Darvinistička ideologija kapitalizma i „smisla“ života,gde samo jači opstaje,gde se vodi borba svih protiv svih,a jedinio što je važno,važan je rekord,uspeh,profit ,progres…tu je čovek samo robotizovana životinja bez mozga i duše…

Vredi pogledati ovaj Ducijev zaista briljantan temperamentan i spontan nastup,jer sam siguram da će to mnogima otvoriti oči!

Advertisements

Entry filed under: 21. Video arhiva. Tags: .

Ducijev nastup na TV Most, Maj 2007. Duci na SOS kanalu, decembar 2000.

4 коментара

 • 1. Stefan  |  19. децембра 2008. у 15:10

  Zaista sjajan Ducijev nastup. Velika je sreća da je kamerom zabeležen i da je sačuvan od zaborava.

 • 2. Ivan  |  28. децембра 2008. у 18:37

  Evo sta kaze jedan od najvecih „gonica robova“ u Evropi, Dusko Ivanovic:

  Kao vrhunski košarkaš a zatim i trener uspeli ste da završite Pravni fakultet. Kako komentarišete današnje odluke neafirmisanih igrača da sa 17 godina napuste školu i pređu na status vanrednih đaka?

  – Ja sam studije završio dok sam igrao za Budućnost. Moj brat je takođe završio prava, tako da smo jedno drugom bili velika podrška. Mislim da je ključ u adekvatnom rasporedu vremena, volji i vaspitanju koje „ponesu“ od kuće. Ne mogu da razumem roditelje koji stimulušu svoju decu da napuste školu i da vanredno pohađaju nastavu. To su opasne stvari. Obrazovanje je neophodno svakom mladom čoveku, jer će mu veoma koristiti u donošenju nekih važnih odluka. Percepcija i način razmišljanja u mnogome se razlikuju kod osoba koje su završile neki ozbiljan fakultet od onih sa kvazi diplomom ili osoba bez nje. I ja sam imao treninge svakoga dana ali fakultet nisam zapostavio za razliku od današnjih mladih košarkaša kojima je i srednja škola preteška.

 • 3. Lidija  |  31. децембра 2008. у 22:51

  Puno pozdrava Duciju od jedne njegove stare obozavatejke iz Makedonije,koja je sledila svaki njegov kosarkarski nastup,skupljala u to vreme,iz mladeskih dana njegove slike i lepila ih po zidovima.
  Bio je najveci i najbolji.
  Ovo je prvi put da otvorim njegovu stranicu i potsetim se tog vremena,zlatno doba kosarke.

  Puno pozdrava i sve najbolje Duciju,
  Lidija

 • 4. Nebojša  |  1. јануара 2009. у 01:26

  Lidija,

  Hvala vam što ste se javili i na lepim rečima o Duciju.Duci će sigurno da se obraduje kada pročita ovo.
  Taj period o kome pričate bio je lep za sve nas.
  Sada, kada ste pronašli Ducijev blog,možete pratiti dešavanja na njemu i proslediti link vašim prijateljima,jer ovo što priča Duci nije parcijalna stvar,već univerzalna.

  Pozdravljam vas i želim vam sve najbolje u ovoj godini,
  Nebojša


Mapa sajta na srpskom

srbski
Klikom na donji link, imate pregledno sve na jednom mestu: Ducijeve tekstove, video i audio priloge, razne informacije:
http://wp.me/p6c8V-B7

Sitemap in english

eng
By clicking on the link below, you can find all in one place: Duci's articles, video and audio attachments, a variety of information in english and other languages:
http://wp.me/p6c8V-Bu

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se prijavili na ovaj blog i primali obaveštenja o novim člancima preko e-pošte. Posle unosa kliknite na "Prijavi me!"

Придружите се 1.027 других пратиоца

Категорије

Архива

Хероји победе над фашизмом

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

The heroes of the victory over fascism

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

Европска будућност балканских народа

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

The European future of the Balkan peoples

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

JOIN US! NATO

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

Претплата / Subscribe

Банер за блог Љубодрага Симоновића Дуција

Problemi sa slikom će biti otklonjeni

Дуцијеве књиге


%d bloggers like this: