Љубодраг Симоновић – Дуци гост на ТВ Јесењин, заједно са Бингулцем, 07.12.2009.

23. децембра 2009. at 23:13 9 коментара

У својој емисији „Контранапад“ у којој водитељ Мирослав Виславски често позива Љубодрага Симоновића – Дуција, магистра правних наука, доктора филозофије, и пре свега истинског и бескомпромисног борца за истину, овога пута је позвао и Дуцијевог саговорника, Зорана Бингулца, бившег фудбалера Црвене звезде, бившег спортског радника, бившег министра спорта, сада професора на универзитету који је аутор књига из економије.

Први део емисије

Линк ка видео прилогу на YouTube
Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

Други део емисије

Линк ка видео прилогу на YouTube
Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

Тема којом је водитељ замислио целу емисију била је „вредности у спорту“, има ли их, нема ли их, какве су, са тоном, упитом, али и сугестијом, да у спорту тобоже ипак постоје неке вредености и врлине које се промовишу у виду идеје фер плеја као неки вид „спотске борбе“, идеје које се могу некако искористити за некакве промене, да се спорт кроз рад спортских радника изведе из мочваре деструктивности уништавања младих људских организама и живота ( допинг без кога спорт не може више да функционише, дехуманизација, денатурализација, деперсонализација младих људи…) на праве стазе неких жељених људских и универзалних вредности које су суштински циљ и смисао људског живота.

Међутим, кад доведете Дуција у таквој емисији, са том задатом темом и сугестивним илузијама да се кроз спорт може променити спорт, и нешто више… убрзо се те илузије распрше ко мехур од сапунице, у смислу да ће тако спорт бити „бољи“, да ће то после некако утицати на људску свест за некакве пратеће промене у друштву. Те илузије су данас и више него јасне, празна нада, магла, јер спортисти су данас допинговане послушне „покретне лабораторије“, а не људска бића са људским вреденостима, савремени послушни робови борбе капиталистичких концерна и кланова за профит и енормну зараду. И како сад у том контексту може бити неког истинског фер плеја и врлине у спорту, ако се има у виду ово уништавање хиљаде живота младих људи у трци за жељеном славом, новцем и пре свега бекством из сурове реалности живота, живота у коме на глобалном нивоу доминира деструктивни „дух“ капиталистичког поретка који гази све пред собом, све природне, животне, људске, хумане и солидарне врености, он прети да уништи сав живот на Планети, јер ако зарађујеш профит загађујући разним технологијама ваздух, воду, животиње, птице, људе… ако трујеш људе храном натопљеном хемикалијама… ако ти је рат главна „индустријуска и економска“ грана за пљачкање читавог света од стране шачице идиота, и после даш људима спорт као масовну духовну „дрогу“, као компензацију за сурову свакидашњицу, беспарицу, беду и сиромаштво, онда је јасно шта је спопрт!

Спорт је само инструмент капиталиста, од њих је и створен, за хипнотизацију и покоравање људских душа, радника, младих људи… да своје незадовољство и бес испразне спектакуларно на стадионима, са флашом пива испред бљештећег ТВ екрана, уместо да почну да се организују и боре против правих узрока свог незадовољства, свако у својој држави, а то је капиталистички систем пљачкашких власти који непрекидно генерише сву ту животну и Планетарну беду.

Све у свему биће ово за вас право уживање слушајући Дуција, јер његови говори су увек подстрек свима нама да се отргнемо апатији и безнађу, да коначно почнемо да се организујемо и боримо против ове наше неразумне власти, за промене, за нешто потпуно ново у Србији!

Уживајте…!

Advertisements

Entry filed under: 20. Video prilozi sa Ducijevim nastupima. Tags: , , , , .

Дуцијев интервју са режисером Миланом Видојевићем, 17.07.2009. Последњи испраћај Слободана Милошевића

9 коментара

 • 1. Milan  |  2. јануара 2010. у 16:14

  Zahvaljujem se Duciju na borbi i tebi Nebojsa sto si nam omogucio da dodjemo do ovih snimaka….
  Srecna nova godina, sve najbolje….

 • 2. Nebojša  |  2. јануара 2010. у 17:46

  Хвала ти Милане на лепим речима.
  Све најбоље и теби у овој години.

 • 3. Jasmin  |  3. јануара 2010. у 04:18

  Nebojsa sretna ti Nova Godina i hvala puno sto si nam omogucio da vidimo Ducijevo gostovanje .
  Puno pozdrava

 • 4. Nebojša  |  3. јануара 2010. у 09:13

  Jasmine,

  Нема на чему, јер трајаће овај блог и док га ја одржавам, па чак и после мене, и тако ће Дуцијева реч постати вечито трајна, вибрираће у свим пролазностима прошлости, садашњости и будућности.
  Сретна и Теби Нова Година и желим ти све најлепше у њој.

  Поздрављам те.

 • 5. Jasmin  |  3. јануара 2010. у 17:59

  Caos Nebojsa,

  Hvala ti puno na cestitkama ,ja licno mislim da ce Ducijeve ideje i misli da zive dugo ,dugo poslije njega.Sta mislis kad bi pokrenuli neku inicijativu ili peticiju da se pojavi na drzavnim medijima ,znam da mi je pricao recimo da je trebala da bude emisija o njemu Balkanskom ulicom.
  Puno pozdrava

 • 6. Nebojša  |  3. јануара 2010. у 18:34

  Ћао Јасмине,

  Да, то је добра идеја, да се петиција грађана око Дуцијевог наступа на јавном ТВ сервису обави у Београду, пошто је Београд највећи град. Не знам колико би потписа грађана било потребно око петицијe да се Дуци појави на главном ТВ сервису, на РТС-у , али ако би се обезбедио потребан број потписа, у шта не сумњам, јер обични људи који су чули Дуција путем интернета, трибина, на малим ТВ станицама… брзо препознају себе и оно што мисле. Tо би онда натерало властодршце да испуне вољу грађана.

  Вредно је то покушати и не би било лоше да се Јасмине ангажујеш са твојим другарима око тога, колико можеш.

  Поздрав.

 • 7. Jovica  |  18. јануара 2010. у 11:48

  Pozdravljam Nebojsu, svidja mi se klip, jako je poucan. Reci mi Nebojsa da li je mogice negdje nabaviti sadrzaj na temu, pojava profesionalizma u sportu i uticaj profesionalizma na sami sport tj onaj izvorni postojeci sport. Hvala.

 • 8. Nebojša  |  18. јануара 2010. у 12:17

  Поздрав и теби Јовице.

  Не знам где тачно можеш да набавиш текстове на тему која те интересује. Потражи то на интернету, верујем да ћеш наћи.

 • 9. Станаћев Иван  |  28. фебруара 2010. у 15:59

  Имао сам прилику да дана 7.12.2009. ухватим само делић емисије, односно сам крај где се спомиње претваранје “ вукова у зечеве“ и „слонова у комарце „, нашта сам се слатко насмејао, позавајући Дуција, став водитеља и карактер емисије.
  Погледавши снимак пре који минут, оно сто ми је запалао за око, за разлику од предходне емисије, јесте то да је Дуци ипак начео водитеља и да је он почео да „конта“ шта му саговорник упорно говори све време. Остала је само нада да ће у наредним радним месецима послушати Дуција и емисију поставити на нови начин, путоказ окренути ка будућности.

  Поздрав из Зрењанина
  саборац Станаћев Иван


Mapa sajta na srpskom

srbski
Klikom na donji link, imate pregledno sve na jednom mestu: Ducijeve tekstove, video i audio priloge, razne informacije:
http://wp.me/p6c8V-B7

Sitemap in english

eng
By clicking on the link below, you can find all in one place: Duci's articles, video and audio attachments, a variety of information in english and other languages:
http://wp.me/p6c8V-Bu

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se prijavili na ovaj blog i primali obaveštenja o novim člancima preko e-pošte. Posle unosa kliknite na "Prijavi me!"

Придружите се 1.027 других пратиоца

Категорије

Архива

Хероји победе над фашизмом

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

The heroes of the victory over fascism

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

Европска будућност балканских народа

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

The European future of the Balkan peoples

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

JOIN US! NATO

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

Претплата / Subscribe

Банер за блог Љубодрага Симоновића Дуција

Problemi sa slikom će biti otklonjeni

Дуцијеве књиге


%d bloggers like this: