Дуци на ТВ Палма Плус, 05.05.2006.

6. јануара 2010. at 22:18 3 коментара

Одмах да вам кажем да ми је снимак овако послат, без једног мањег дела емисије где је приказан инсерт из Дуцијевог документарца:“Олимпијски пламен“, али наравно нећете ништа пропустити од Дуцијевог инспиративног говора. Говорио је пуно тога…

Дуци на ТВ Палма Плус, 05.05.2006.

Линк ка видео прилогу на YouTube
Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

Љубодраг Симоновић – Дуци је говорио о Европској Унији, о Америци, о фашизму као „песници капитализма“… но, истакао бих пар ствари, а остало ћете сами чути.
Дуци је указивао на уништавајућу улогу капитализма због обневиделе, монструозне и фанатизоване свести владара света који путем машинерије капитализма уништавају све живо, нашу животну средину, а самим тим и човечанство! Да су фанатизивани и болесни говори чињеница, да они уништавају природу и свет у којем и они сами живе, њихова деца, унуци и просто је то невероватно кад се сагледа та њихова монструозна фанатизована свест у светлу ове чињенице!
Капитализам, заправон „дух капитализма“, како је почео, тако је и наставио да се спроводи у другим земљама, путем Кисинџеровог „обрасца“. Прво се претходно парама купи медијска сфера, новинари, професори, интелектуалци… и после све иде лакше. Тако се потом лако „инсталира“ домаћа окупациона власт за испирање мозгова масама, и пљачку привреде. То се и десило код нас када је ДОС дошао на власт. Од тада је престала да тече историјска слободарска самосвест нашег народа, и почело је његово нестајање, нестајање наше историјске слободарске традиције и богатог културног наслеђа. Представници те ДОС власти од самог почетка своје окупације непрекидно испирају народу мозак говорећи да смо ми нико и ништа, неписмени полуидиоти без историје, идиоти који су и заслужили све ово што им се догађа, а све са циљем да се сами погнутих глава стидимо себе, јер смо ми наводно „нико и ништа“, обична ђубретарска и слугерајска радна снага за рачун капиталиста, и док те битанге буду на власти то ће се и наставити…!
Поводом овога индикативан  пример је био када је Дуци причао да је заједно са својим комшијама у згради где станује, направио леп амбијент око зграде, тај потез су следиле комшије из других оближњих зграда. Засадили су цвеће, јеле и брезе… и нико да се у медијској сфери сети да јавно помене и похвали и такве примере, којих наравно има и на другим местима!

„Ево, то… то смо ми, српски народ, погледајте како смо направили повољан амбијент око зграда, сво то зеленило…“

Али не, ни у лудилу то нећете чути да се то у медијима истакне од стране ове ДОС окупацијске власти, већ се стално и опсесивно приказују лоши примери. Кад човек прати сву ту њихову медијску сферу, испада да смо ми необразовани, неписмени, дивљаци, примитивци, и да треба да се већ једном „цивилизујемо“. Наравно, ми знамо да то није тако, али морамо да се боримо да комплетно сменимо ову власт, иначе ће се наше нестајање као самосвесног слободарског народа наставити.

Дуци је нешто говорио и о Хитлеру, Клинтону, Бушу,  упоређивао је њихове личности, и још много тога. Погледајте и послушајте.

Advertisements

Entry filed under: 20. Video prilozi sa Ducijevim nastupima. Tags: , , , , , .

Последњи испраћај Слободана Милошевића Љубодраг Симоновић – Дуци на СОС каналу, децембар 2002. – Олимпизам и фашизам

3 коментара

  • 1. Че  |  20. јануара 2010. у 02:39

    Да није овај клип и раније био окачен, чини ми се да сам га већ гледао?

  • 2. Nebojša  |  20. јануара 2010. у 09:02

    Не, није. Дуци је више пута гостовао на Палми, а дешава се тако да и више пута прича исте ствари у зависности од концепције емисије, распложења водитеља за одређена питања, па се добије утисак да се то већ гледало, цела емисија, али није… чула се иста секвенца приче коју Дуци прича где год стигне, али не и целе емисије.

  • 3. Ljubomir  |  29. децембра 2011. у 07:26

    smisao svega je u tome da u ljudima radi odbrambeni mehanizam jer svi oni koji se brane od ove ocigledne istine ustvari brane se od svog unutrasnjeg glasa koji im govori da je to istina.mislim da je to cela sustina.to smo ocigledno videli na gostovanju ducija sa bingulcem kod vislavskog.njih dvojica imaju jedan iskrivljeni pogled na svet ali u sustini znaju da je pogresan ali ga se drze jer se tako osecaju najsigurnije.tesko je odbaciti stara uverenja sa kojima covek zivi mnogo godina ali se tu zapravo vidi razlika izmedju onih koji u slobodi vide izlaz iz tunela i onih koji u slobodi vide ugrozeno egzistencijalno pitanje.strah od egzistencije je nazalost kod vecine onaj koji preovladjuje.duci hvala ti sto si mi pomogao da shvatim da sam covek jer sad vidim da je to ono zbog cega sam patio celog zivota.


Mapa sajta na srpskom

srbski
Klikom na donji link, imate pregledno sve na jednom mestu: Ducijeve tekstove, video i audio priloge, razne informacije:
http://wp.me/p6c8V-B7

Sitemap in english

eng
By clicking on the link below, you can find all in one place: Duci's articles, video and audio attachments, a variety of information in english and other languages:
http://wp.me/p6c8V-Bu

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se prijavili na ovaj blog i primali obaveštenja o novim člancima preko e-pošte. Posle unosa kliknite na "Prijavi me!"

Придружите се 1.027 других пратиоца

Категорије

Архива

Хероји победе над фашизмом

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

The heroes of the victory over fascism

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

Европска будућност балканских народа

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

The European future of the Balkan peoples

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

JOIN US! NATO

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

Претплата / Subscribe

Банер за блог Љубодрага Симоновића Дуција

Problemi sa slikom će biti otklonjeni

Дуцијеве књиге


%d bloggers like this: