Како капитализам ствара хулигане?

10. маја 2011. at 11:18 6 коментара

Нашо сам на Ју Тјуб један леп видео прилог од једног поштоваоца Дуцијевог дела, и преносим га у целости онако како је постављен.

„Капитализам ствара хулигане од деце обесправљених и потлачених радника тако што ствара општедруштвену политичку и економску кризу. Капиталисти ни по коју цену не смеју да дозволе да енергија тих младих људи буде искориштена у стваралачко-мењалачке сврхе и борбу за будућност – по њима, та енергија мора бити контролисана и усмеравана путем стадиона и спортских манифестација како би се узалудно трошила..“

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

Advertisements

Entry filed under: 20. Video prilozi sa Ducijevim nastupima. Tags: , , , , , .

Ljubodrag Simonović – Duci: Rise up, Worker! Save the Planet! Љубодраг Дуци Симоновић: Српске спортске легенде

6 коментара

 • 1. Mirjana  |  23. фебруара 2013. у 15:37

  Pratila sam Vase izjave i pre 20g.ali sada ce mnogi shvatiti o cemu ste tada govorili.Od mene samo DIVIM SE VASEM INTELEKTU!

 • 2. ИГОР NumberOne ЂУРЂЕВИЋ  |  5. августа 2015. у 02:08

  Пре пет година, неколико дана након 10.10.2010. (датум одржавања оне назови „Параде поноса“, а суштински циркуса педерастија у Београду), немилог догађаја на коме је, између осталог, лакше и теже повређено око 150 полицајаца у сукобу са опонентима тог западно-цивилизацијског врхунца „демократије“, ја, као један од непосредних сведока -учесник- (нисам хомосексуалац, нити хулиган, већ припадник треће присутне групације), вођен утиском, а с’осећањем љутње и страха у вези с’тиме где плови наш брод (Србија на путу ка ЕУ), израдио сам овај видео (фото-слајд)… Израдио сам га за своју тадашњу малу синдикалну организацију којој сам као један од оснивача припадао, а како би с’тиме и са мноштвом других ствари наступали пред послодавцем у правцу указивања на лош-незахвалан положај полицајаца у друштву, материјални статус и слично, а уједно указали и на свеопште стање друштва у погледу „криминализовања“ младежи, те лоше казнене, а пре свега и педагошке политике итд… у главном користио сам интересантан и надам се сврсисходан текст кога сам прибавио од једног уваженог синдикалног сарадника, те сам га некако искомбиновао са мојим текстом тј. чињеничним податцима са лица места и индивидуалним виђењем стања… видео сам назвао ХУЛИГАНИЗАМ, те сматрам да има простора за њега на овом уваженом месту овде…на овом блогу великог Дуција кога лично бескрајно ценим и поштујем.
  Надам се да нисам погрешио адресу 🙂 и надам се да ће неко, ко има времена а нема паметнијег посла, да баци око на ово и покуша и да прочита текст са видео клипа и поред тога што у одређеним моментима текст иде убрзано (у питању је мој аматерски приступ и техничка ограниченост у смислу недостатака)…
  Велики поздрав за великог ванвременског човека који је испред Времена!!!

 • 3. ИГОР NumberOne ЂУРЂЕВИЋ  |  5. августа 2015. у 02:23

  Хм…опет технички недостатци, ваљда што користим моб.тел… незнам, али ЛИНК никако да се учита, односно преслика овде…
  Штета… али ето, да не буде узалудно, кога интетесује може на YouTube или на GOOGLE једноставно, у тражилици, да укуца латиничним писмом BEOGRAD 10.10.10. HULIGANIZAM 2 и то је то… Поздрав

 • 4. Небојша  |  5. августа 2015. у 06:25

  Игоре,

  Преко компјутера се види твој видео, може да се гледа, али ти га не видиш преко мобилног због неког недостатка, вероватно немаш неку потребну апликацију, или шта већ. Погледај све касније преко компјутера, и видећеш да се твој видео види.

  Поздрав.

 • 5. ИГОР NumberOne ЂУРЂЕВИЋ  |  5. августа 2015. у 20:09

  Аха… одлично… хвала! 🙂

 • 6. Небојша  |  5. августа 2015. у 20:11

  Нема на чему.


Mapa sajta na srpskom

srbski
Klikom na donji link, imate pregledno sve na jednom mestu: Ducijeve tekstove, video i audio priloge, razne informacije:
http://wp.me/p6c8V-B7

Sitemap in english

eng
By clicking on the link below, you can find all in one place: Duci's articles, video and audio attachments, a variety of information in english and other languages:
http://wp.me/p6c8V-Bu

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se prijavili na ovaj blog i primali obaveštenja o novim člancima preko e-pošte. Posle unosa kliknite na "Prijavi me!"

Придружите се 1.024 других пратиоца

Категорије

Архива

Хероји победе над фашизмом

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

The heroes of the victory over fascism

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

Европска будућност балканских народа

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

The European future of the Balkan peoples

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

JOIN US! NATO

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

Претплата / Subscribe

Банер за блог Љубодрага Симоновића Дуција

Problemi sa slikom će biti otklonjeni

Дуцијеве књиге


%d bloggers like this: