Љубодраг Дуци Симоновић: Зеитгеист фашизам

10. априла 2012. at 20:57 10 коментара

Љубодраг Дуци Симоновић: Зеитгеист фашизам

Линк ка видео прилогу на: http://www.youtube.com/
Видео прилог можете скинути пратећи ово упутство.

Ускоро ћете почети да читате текст Љубодрага Симоновића Дуција о правој и скривеној позадини Зеитгеист покрета…

Advertisements

Entry filed under: 20. Video prilozi sa Ducijevim nastupima. Tags: , , , , , , , .

Спортски споменар: Љубодраг Симоновић Дуци Ko je Брејвик?

10 коментара

 • 1. Петар  |  18. априла 2012. у 03:18

  Колико је је популаран овај покрет у свету? jа преко ових чланака први пут чујем за њих.

 • 2. Небојша  |  18. априла 2012. у 07:51

  Доста је популаран Зеитгеист покрет, нарочито међу младима.

 • 3. Lazar Norris  |  19. априла 2012. у 02:13

  poistovetili ste ceo zeitgeist sa idejama jacque fresca, a on se ustvari posvadjao sa tvorcem zeitgeista, peter josephom. ne vidim da je ova kritika sasvim na mestu, suvise je generalizovana kritika rekao bih?

 • 4. Небојша  |  19. априла 2012. у 20:25

  Lazare Norrise,

  Ево како ћу вам ја одговорити…

  Из доњег видео прилога где говоре 2 председника Зеитгеист покрета БИХ, јасно се види да је Жак Фресков „Венус пројекат“ идеја водиља Зеитгеист покрета, као и да Зеитгеист покрет није основао Питер Жозеф, режисер Зеитгеист филмова, већ да је то неформална организација, ево шта се на почетку самог видео прилога каже:

  „Оно што је почело као филмски пројекат Питера Џозефа пре нешто више од 3 године, данас је прерасло у глобални покрет обогаћен идејама „Венус пројекта“ који је осмислио и развио инжињер Жак Фреско

  Дакле, то што се Питер Џозеф посвађао са Фреском, нема никакве везе, будући да је идеја водиља Зеитгеиста, од самог почетка Фрскова технолошка идеја Венус пројекта. Ови представници Зеитгеист покрета за БИХ уопште не помињи Питера Џозефа, да он води тај пројекат, већ то чини Фреско преко своје идеје Венус пројекта, то они лично кажу, а Фреска доживљавају као идејног вођу, што он и јесте преко Венус пројекта.

  Ибрахим Тановић

  „Наша мисија је у суштини да радимо оно што сад радимо, значи мисија је да пропагирамо тај Венус пројекат…

  Пре него што се погледају доњи матерјали, погледајмо шта кажу представници Зеитгеист Покрета Србије:

  http://zeitgeistsrbija.org

  Многе важне идеје нашег покрета преузете су из „Венус пројекта“, организације коју води социјални инжењер и индустријски дизајнер, Жак Фреско…“

  Дакле, и они помињу идеју Фреска преко које он доминира и управља Зеитгеист покретом. А сад погледајмо следеће…

  Sve u svemu – Zeitgeist pokret

  Наратор (01:36):

  „Оно што је почело као филмски пројекат Питера Џозефа пре нешто више од 3 године, данас је прерасло у глобални покрет обогаћен идејама „Венус пројекта“ који је осмислио и развио инжињер Жак Фреско. Његово животно дело које се бави револуционарним технолошким решењима ефикасног искориштавања енергије предвиђа потпуни препород човечанства употребом савремене чисте технологије. За неке је то утопија, за друге вера у бољи свет. У сваком случају идеја је успела привући масу људи из целог света који су данас организовани у Зеитгеист покрет, неформалну организацију сачињену од људи различите расне, верске и националне припадности, са заједничком потребом да створе један бољи нови свет…

  Водитељ:

  „Са нама су вечерас у студију председници Зеитгеист покрета БИХ, Ибрахим Тановић и Александар Дајић….“

  Александар Дајић (03:23):

  „Историја је показала да не постоји нека једноставна транзиција, и то у принципу јесте најкомплексније питање, значи нема једноставне транзиције. Међутим, оно што Венус пројекат заговара је један пасиван отпор систему, дакле неки својеврстан бојкот система. Нипошто не заговара никакво насиље, иако нас историја учи да је било која транзиција социјалног уређења за собом повлачила насилне догађаје… можда би најближа аналогија историјска могла да буде Гандијев наступ приликом стицања аутономије од Велике Британије. Ово је једна слична идеја, један пасиван отпор систему../strong>“

  Водитељ:

  „Када говоримо о идеји Зеитгеиста када је и како све то почело?“

  Ибрахим Тановић (04:22):

  „Па све је почело на том једном филмском фестивалу који је организовао, у ствари на коме је био позван Питет Џозеф, као тај режисер тог првог филма, првог дела…(05:15)Наша мисија је у суштини да радимо оно што сад радимо, значи мисија је да пропагирамо тај Венус пројекат, пре свега, да охрабримо људе да улазе у дискусију о Венус пројекту, о том новом свету без новца, том идеалном свету кроз Зеитгеист покрет. Значи, сврха Зеитгеист покрета је да се људи окупе на том виртуелном свету и у овом реалном физичком свету и да дискутују о предностима, манама и побољшањима, евентуалним, Венус пројекта. Зеитгеист пројекат је у ствари онај наш финални циљ тог индустријског дизајнера Жака Фреска(15:10) Управо то и јесте сврха овог нашег данашњег наступа, да заиста заинтересујемо људе и да покажемо да не само да постоји алтернатива, него постоји алтернатива на којима се већ ради неких 70-80 година, ако не и више. Жак Фреско је једном рекао да ли је могуће направити данас ово друштво о којем причамо, значи Венус пројекат. Он је реко „Ми за 10 година би могли да ову земљу претворимо у комплетно један нови свет, само ако нам људи одобре, ако нам дају шансу….

  После свега закључак је једноставан, Жак Фреско својим Венус пројектом и осталим идејама о „пасивном отпору“ само пацификује масе, нарочито младе, ради одржавања капитализма на светској сцени, да се не би радикалније борили против њега, против капитализма који је узрок свог зла на Планети, и који спречава формирање једног новох и хуманијег света о коме зеитгеистовци пасивно маштају, уместо да се активно боре за нови хуманији свет. Зеитгеист покрет чак не организује нигде у свету ни тај пасиван Гандијевски отпор, у ниједној држави, а већ има 4 година од како је основан, док истовремено немилосрдни капитализам са својим капиталистичким монструмима, меље и уништаве све пред собом: народе, државе (Ирак, Србија, Авганистан Либија…), људе, природу, сам живот на Планети. Природа је све загађенија, самим тим и храна такође, са разним тешким металима, отровима (ГМО, Chemtrailsi, Codex Alimentarijus, пестициди, хербициди, адитиви итд…)

  Та виртуелна техничка идеја „Венус пројекат“ неће донети бољитак човечанству, већ активна ворба против капитализма у свим државама где је инсталиран преко домаћих политичара на власти, који су само послушне марионете владара Планете и саучесници у уништавању читавог човечанства и природе. И сви ми који то пасивно пратимо.

  Ствар је више него ургентна, активна борба, јер већ колико сутра може избити нуклеарни рат који може упропастити и обесмислити сав живот на Планети, ма колико било људи које ће преживети тај нуклеарни рат, који је на ивици да се догоди.

  И шта ће тада вредети Фресков Венус пројекат? Јер Фреско и зеитгеистовци попут Ибрахима Тановића чекају да им се „одобри од људи“ да формирају тај нови свет:

  „Ми за 10 година би могли да ову земљу претворимо у комплетно један нови свет, само ако нам људи одобре, ако нам дају шансу….“

  Ко и шта да вам одобри, када ће сви после нуклеарног рата који преживе бити издегенерисани људи, људи франкенштајни, а не људска бића. Такође ће бити позрачена вода, земља ваздух, природа.

  И, шта да радимо тада?
  Да формирамо свет без новца?

  А и пре нуклеарног рата, који је веома могућ, тога смо сви свесни, ко да зеитгеистовцима шта одобри? Ево, људи, обични људи би све одобрили, али господатри Планете, капиталистички монструми неће! Њих треба скинути са трона власти на Планети, активна борба против капиталистичког система, какав „Венус пројекат“.

  Дакле, главна ствар је борба против капитализма, активна, одмах и сада, или ћемо сви нестати, укључујући и капиталистичке монструме.

  А Џак Фреско је сам себе потпуно демаскирао у доњем прилогу, једном једином реченицом, за паметне је то довољно.

  Žak Fresko ( Jacque Fresco ) – Politika vs Nauka

  Џак Фреско:

  „Политика је пре 100 година била добра ствар. Данас политичари нису способни да реше никакав проблем….“

  Пази шта каже тип:

  Политика је пре 100 година била добра ствар??!

  Човече, која будалаштина, тада су зачети светски ратови, а ту политику воде исти ти људи који је воде и данас, владари Планете, који човечанство воде у пропаст, све светске ратове су зацртали одавно, као и будући трећи светски рат, а Фреско каже да су политичари пре 100 година са својом политиком били добри!!?

  Ти исти који су изазвали први и други светски рат, а у припреми је трећи.

  Мене запањује једна таква наивност младих људи око Фрескове идеје Венус пројекта, „успаванке“ за масе младих, која има искључиву сврху да прудужи живот капитализтму, да се млади активно не би борили у спашавању човечанства, својих држава, народа, породица, грађана, природе, од свеуништавајућих владара Планете, капиталистичких монструма!

 • 5. Lazar Norris  |  19. априла 2012. у 20:33

  peter je super lik, priblizno mojih godina, evo odlicnog intervjua sa njim, ne vidim ista lose … fresko je ipak covek malo stariji tako da mi nije bas blisko njegovo razmisljanje … pogledajte i pozdrav …

 • 6. Небојша  |  19. априла 2012. у 20:47

  И мени је супер лик Паја Патак, али он не води Зеитгеист покрет као ни Питер, већ чикица Жозеф Фреско и његов Венус пројекат, који је „успаванка“ младима за лаку ноћ, да се никад не пробуде и боре за свој спас, за спас своје будуће деце, за спас човечанства од свеуништавајућег капитализма.

 • 7. Milica  |  1. јуна 2012. у 00:22

  Nebojša,
  Sviđa mi se tvoje argumentovano naširoko branjenje Ducijeve misli jer u tome vidim da je ona našla suštinsko razumevanje i povoljno tlo za razvoj.
  Moram priznati, kada sam prvi put gledala zeitgeist, oduševila sam se. Više zbog predstavljanja problema nego rešenja ali moram priznati i da sam, kao i gro mladih ljudi, bila upecana u taj nagori mit koji stvara kapitalizam- mit o svemogućnosti nauke i tehnike. Nekako nam se nameće od malih nogu kako sve veće prisustvo tehnike tako i potčinjenost istoj i čak prihvatanje da je to budućnot i da, obzirom da je najkorisniji produkat ljudskog uma, jedino logično je i rešenje za izlaz iz mraka, baš kroz nju. Međutim ta slika kompjutera u centru budućeg grada mi nekako nije davala mira. Sve me je više obuzimao taj osećaj koji dok nisam naletela na Ducijevo tumačenje nisam shvatala a to je taj osećaj, objašnjenje čta je to zapravo ČOVEK u svojoj najlepsoj dimenziji- dimenziji ljudskosti.
  Kroz ovu, po mom mišljenju cirkusnu ideju čiji je pravi cilj uspavljivanje omladine, opasno je realna mogućnost gubljenja redova boraca za opstanak u borbi protiv poretka.
  Imam 19 godina, veoma sam društvena i trudim se da koliko-toliko pokrenem ljude sa kojima sam u susretu, tj. nekako da u njima pokrenem svest, misao, ideju. Najpre počnem sa činjenicama (iskustvo me je naučilo da je to prvi korak, jer iskazivanje svoje ideje bez najpre upoznavanja drugih sa činjenicama koje su do njih dovele, odmah se smatra „teorijom zavere“ itd. ). Dakle, nakon što svoje sagovornike upoznam sa pojavama denaturacije poput Fukošime, Bpi i slično itd, dobijem pažnju. Međutim, krenem li da govorim o dehumanizmu, osećam da pažnju imam sve dok akcenat držim na ekonomskom momentu (nametanju sve većeg rada za sve manju platu, čoveče zar je poenta života samo rad, itd) a krenem li da se bavim onom istinskom dimenzijom čoveka kao istoriskog, slobodarskog i stvaralačkog bića, poražena sam malodušnošču sagovornika.Razne manipulacije, zaglupljivanja, ostavial su trag na mladim ljudima tako da čovek teško može i da definiše sebe šta je to u njemu ljudsko. Iako razočarana, nisam prevše tužna jer znam da je u osnovu toga strah za egzistencijalnim i verujem da su ljudi ostali „ljudi“,sa svim svojim pravim potencijalima, samo su ih malo uspavale različite kapitalističke manipulacije za održavanje pokornosti.

  Naša narodna kaže- „Najmračnije je pred zoru“, i ja se trudim da u to verujem.

 • 8. Небојша  |  1. јуна 2012. у 22:56

  Milice,

  Мени се такође свиђа твој начин схватања реалности, оне стварне животне реалности, и свих опијајућих замки у које систем капитализма упеца младе људе и ствара од њих технократске робове, мислећи да је све у техници, да нам техника нуди спасоносна решења, међутим, чувши Дуцијев глас и његову јасну и продорну реч, буђење и освешћивање је кренуло у твом бићу.

  Капиталистички манипулатори су свесни да морају у строго контролисаним медијима непрекидно да врте своју манипулаторску причу, да би посебно младе људе константно држали у хипнози, да се не пробуде и схвате где је стварни проблем, јер су свесни да људи попут Дуција, ако би били присутни константно у медијима, могли би за тили час да преокрену ствар у своје руке, да пробуде огромну креативну и стваралачку освешћујућу енергију коју поседују млади, да моментално препознају истину, јер она је у њима, нигде није ни побегла, само је непрекидно била прекривена константним зујањем разних медијских манипулација, замки виртуелног технократског света, које у огромној мери нуди индустрија забаве, све више и више…

  Али наравно, на интернету је и шанса да млади чују глас истине, попут Дуцијевог, јер интернет се ипак не може потпуно контролисати, који за тили час може да утиче на буђење и освешћивање младих, да виде „у ком грму лежи зец“, да се освесте, да постану слободни људи који знају где је прави проблем и како и против чега да се боре да би створили хуманији свет, за себе, своју децу и цело човечанство.

  Не брини, ти схваташ твоју генерацију, знаћеш на кој начин да прошириш Дуцијеву причу, како да је заиста схвате, да је схвате и пробуде се као и ти, јер знаш како се пецају на све примамљиве замке света илузија које сеје капиталистички систем, будући да си већ била део тога, а сада ниси. Уз помоћ Дуција, отворило ти се чисто небо, сада јасније видиш, тако да ћеш и сама бити све креативнија у помагању својих вршњака да се освесте и пробуде, да схвате да није будућност у компјутеру, у технократском свету, већ у човеку, у живом и хуманом контакту човека са човеком, који једино може да донесе радост истинског, самосвесног слободног и реалног живота, не виртуелног, који је препун разних омамљујућих техничких чудеса, игрица, спортских спектакла…

  Само напред,
  Поздрав!

 • 9. Душан  |  6. јуна 2012. у 19:48

  Ја мислим да се Дуци, Венус Пројекат и сви ми заједно боримо да направимо свет који ће бити бољи од овога у коме сада живимо. Покушао сам да у интервју са Жаком:

  нађем делове у којем се налазе ствари који се Дуцију и Вама не свиђају али нисам успео. С друге стане он прича само о једном делу нашега живота јер ми поред нашег духовног, емотивног имамо и наш материјални живот. Потребна нам је енергија било духовна или материјална. У ниједном коментару нисам прочитао како да се више приближимо природи и природнијем начину живота. Док Жак у својим идејама то веома лепо објашњава.
  Али Милица је цитирала лепу изреку тако да остаје само да верујемо да смо пред зору….

  Поздрав!!!

 • 10. Небојша  |  7. јуна 2012. у 08:12

  Илузија је моћна, и привлачна,
  па и кад смо свесни ње…


Mapa sajta na srpskom

srbski
Klikom na donji link, imate pregledno sve na jednom mestu: Ducijeve tekstove, video i audio priloge, razne informacije:
http://wp.me/p6c8V-B7

Sitemap in english

eng
By clicking on the link below, you can find all in one place: Duci's articles, video and audio attachments, a variety of information in english and other languages:
http://wp.me/p6c8V-Bu

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se prijavili na ovaj blog i primali obaveštenja o novim člancima preko e-pošte. Posle unosa kliknite na "Prijavi me!"

Придружите се 1.024 других пратиоца

Категорије

Архива

Хероји победе над фашизмом

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

The heroes of the victory over fascism

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

Европска будућност балканских народа

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

The European future of the Balkan peoples

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

JOIN US! NATO

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

Претплата / Subscribe

Банер за блог Љубодрага Симоновића Дуција

Problemi sa slikom će biti otklonjeni

Дуцијеве књиге


%d bloggers like this: