Љубодраг Симоновић Дуци: Српске спортске легенде – фебруар 2014.

17. јануара 2014. at 23:00 5 коментара

Љубодраг Симоновић Дуци: Српске спортске легенде – фебруар 2014.

Линк ка видео прилогу на YouTube
Видео прилог можете скинути преко овог сајта.

У јубиларној 65-ој емисији „Српске спортске легенде“ коју на другом програму РТС-а води и уређује Добросав Гајић, гост је био Љубодраг Дуци Симоновић. Дуци је говорио о олимпизму, о правој позадини олимпијских игара, о предстојећим зимским олимпијским играма у Русији, у Сочију, о спорту у служби политике и владајућег поретка, интереса капитала и профита, и као најјефтиније духовне хране за радне масе, која се тако држи под контролом, да се људи не би борили за себе и свој бољи живот, већ да се вежу за гледање утакмица, спортских спектакла, разних кладионица итд… што све треба да компензира њихово незадовољство, и уједно их спречи да се боре за бољи живот. Говорио је о допингу у спорту, о индустрији допинга која уништава младе животе, јер данас се ни један значајнији резултат у спорту не може остварити без допинга, о капитализму као главној претњи опстанка човечанства, нешто о својој спортској каријери, и доста тога значајног за буђење људске свести ради стварања новог хуманијег света.

Водитељ Добросав Гајић:

„Много тога лепог, али и ружног сте доживели. У овом тренутку, по Вама, који су Ваши птијатељи?

Љубодраг Дуци Симоновић:

„Па моји пријатељи су пре свега људи које не познајем, који живе од свога рада и који ми се повремено јављају, све више ми се јављају. И драго ми је што видим да та моја реч продире и да долази до оних људи који једино могу да спрече уништење живота на Планети, и који могу стварно да створе нови свет. Е, сад, да ли ће то бити наши људи, односно, да ли ћемо ми дати неки допринос, или ћемо потпуно пропасти. У сваком случају, ја верујем да ће човечанство успети да сруши капитализам, пре него што капитализам уништи човечанство.

Е, сад, сваки дан живота под капитализмом, значи нова рана на телу човечанства и природе. И све ће бити теже изборити се против те монструозне наказе. Међутим, ја верујем да ће човечанство ипак успети, у једном тренутку, да збаци тај поредак и да створи основе за један нови свет, где ће човек имати рационалан однос према природи, и да ће духовно богатство бити мера људског богатства“

Advertisements

Entry filed under: 20. Video prilozi sa Ducijevim nastupima. Tags: , , , , , , , , , , , , , , , .

Дуцијево гостовање на РТС-у – 28.01.2014. ТВ Галаксија 32 – Чачак: Интервју са Љубодрагом Симоновићем Дуцијем, децембар 2013.

5 коментара

 • 1. Ludi Milojko  |  7. фебруара 2014. у 02:05

  Mnogo sam vise ocekivao od ove emisije koju inace ne gledam. Voditelj i cela koncepcija emisije je u nekom glupom fazonu gde gost ne moze nista pametno da kaze, a gledalac da cuje. Duciju svaka cast ali dok ga ne vidim i cujem u emisiji VIDIK na RTS2 smatram da je cenzurisan na javnom servisu, VIDIK je jedina emisija dostojna da ugosti ovakvog coveka.

  Pozdrav Duciju

 • 2. Ђорђе  |  27. марта 2014. у 09:17

  Skinuli su emisiju sa jutjuba, ja ne mogu da verujem, da ga je olimpijski komitet ukinuo na osnovu nekih prava autorskih 😦

 • 3. Небојша  |  27. марта 2014. у 12:05

  Да, сад сам то видео, ево како сад то изгледа када је емисија скинута. Мислим да је у том клипу била сцена са Олимпијских игара, можда са неком пропратном музиком, па су се због тога жалили. Тај клип је на Ју Тубе поставио „milance17“ и видим да мује особље Ју Тубеа скинуло само тај клип, а не као раније, када бришу цео налог, мада и то и даље раде, тако да, ко зна, можда се деси да и мени скину неки клип, или оно најгоре, да ми обришу цео налог. Ситуација се сада после Украјине, заоштрава и контрола интернета ће бити све строжија.
  Из сличних разлога, попут овог прилога, ја Дуцијеве Олимпијске пламене(сва 3) нисам поставио на Ју Тубе, већ мање познатим сајтовима за бесплатно качење видео прилога, јер се у том целом документарцу провлаче олимпијске игре из 1936.

  Заправио, ја сам покушао да их подигнем на Ју Тубе, али сам имао срећу да ми је то Ју Тубе у току постављања видео прилога, забранио поставу истог. Иначе, да сам успео да га поставим, обрисали би ми цео Ју ТУбе профил, а сада на њему имам 180 видео прилога.

 • 4. Milan  |  1. априла 2014. у 12:44

  Jeste, skinuli su mi klip sa youtube-a. Nisam to primetio ranije jer ga na mom kanalu i dalje ima ali niko drugi ne može da ga vidi. Nebojša je u pravu, sporan je bio isečak o Olimpijskim igrama, RTS je napravio prilog o istorijatu Olimpijskih igara. I dobio sam obaveštenje da je taj segment vlasništvo MOK-a ( piše Administered by International Olympic Committee) pa su zato uklonili video i onemogućili mi da postavljam snimke duže od 15 minuta. Na drugim snimcima što sam postavljao su se isto žalili, jer su prepoznavali delove kompozicija koje su korišćene (na primer u odjavi emisije na KCN televiziji ili iz Silena) ali ti snimci nisu blokirani.
  Ukratko, pokvareni su kao mućkovi. 🙂
  No, ja sam isekao sporni segment, otvorio novi kanal i ponovo postavio video!


  Borićemo se i dalje, pa kom opanci, kom obojci. 🙂

 • 5. Небојша  |  1. априла 2014. у 14:09

  Milane,

  Да, борићемо се и даље, довитљивошћу, јер Ју Тубе су газде. Сад си имао срећу, скинули су ти само тај клип, а не цео профила, док су раније код сличног спорног случаја попут твог, обрисали људима цео профил. Теби нису обрисали профил, али си кажњен, сад на том налогу не можеш да подижеш клипове дуже од 15 минута. Не знам колико ће та казна да траје, али пази се да на том профилу не направиш сличну грешку, јер у том случају могу ти обрисати цео профил.

  Стварај резервне налоге као сад, па ту постављај само „спорне“ клипове. Поставио сам сад у тексту на место старог клипа, овај твој садашњи, ваљда га неће скинути…

  Поздрав.


Mapa sajta na srpskom

srbski
Klikom na donji link, imate pregledno sve na jednom mestu: Ducijeve tekstove, video i audio priloge, razne informacije:
http://wp.me/p6c8V-B7

Sitemap in english

eng
By clicking on the link below, you can find all in one place: Duci's articles, video and audio attachments, a variety of information in english and other languages:
http://wp.me/p6c8V-Bu

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se prijavili na ovaj blog i primali obaveštenja o novim člancima preko e-pošte. Posle unosa kliknite na "Prijavi me!"

Придружите се 1.024 других пратиоца

Категорије

Архива

Хероји победе над фашизмом

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

The heroes of the victory over fascism

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

Европска будућност балканских народа

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

The European future of the Balkan peoples

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

JOIN US! NATO

Problemi sa slikom će biti brzo otklonjeni

Претплата / Subscribe

Банер за блог Љубодрага Симоновића Дуција

Problemi sa slikom će biti otklonjeni

Дуцијеве књиге


%d bloggers like this: